Tekst på video

Font

For tekster på video anbefaler vi brugen af universitetets webfont "Open Sans". Til overskrifter bruges varianterne Extrabold, Bold eller Semi-bold. Til underrubrik på navneskilte kan Regular bruges. Den gyldne regel er at brug én font og skriver primært i hvid, og som udgangspunkt gerne stort.

tekst på video

Tekst-størrelse og mængde

Teksten må gerne bestå af enkelte ord der fylder hele skærmen. Hvis der er så meget tekst at det bliver for småt til at læse let eller fylder flere skærme i træk bør teksten skrives om eller videoen klippes anderledes. For meget tekst er ikke brugervenligt.

tekststørrelse og mængde

Tekst-baggrund

Forsøg så vidt muligt at undgå at skulle have en baggrund på teksten, men hvis billedet gør det svært at læse teksten kan man tilføje en boks uden transparens bag teksten.

Tekst-baggrund

Outline

Nogengange virker hvid eller sort tekst ikke på en baggrund og en boks bagved kan forstyrre billedet. I så tilfælde kan man bruge en sort outline rundt om en hvid tekst.

outline på tekst

Farver

Så vidt muligt er tekst uden baggrundsbokse at foretrække og ofte er hvid tekst den bedste løsning, men på meget lyse baggrunde kan det være nødvendigt med sort tekst.

Farver

Tekst-stilling

Højrestillet og venstrestillet tekst er begge dele fint. Brug ikke midterstillet tekst.

Tekst-stilling

Placering

Husk på at der kan være et interface oven på videoen. Fx Instagrams interface eller videoplayerens knapper og progress-bar. Hold teksten væk fra de områder der bliver dækket til af interface.

Placering

Navneskilte

Navneskilte laves med sort tekst på hvid baggrund. Lad baggrundskassen sidde fast på siden af videoen. Navnet skrives med Bold og titel skrives med Regular i en mindre fontstørrelse. Sørg for at højre- eller venstre-stille alt efter om navn+titel står på højre eller venstre side af skærmen.

Navneskilte

Instagram

I stories på Instagram bruger vi denne default font (San Fransisco) fra appen frem for at lave teksten med Open Sans i andre programmer før vi henter dem ind i Instagram.

Instagram

Animation

Animation af tekst skal helst være hurtig og frisk. Det skal give en fornemmelse af tempo og momentum. Tekst skal ikke bevæge sig over hele skærmen, men nøjes med at være koncentreret til at mindre område.

Animation

Eksempel: navneskilt

Eksempel - navneskilt

Eksempel: navneskilt, version 2

Eksempel - navneskilt vs.2

Eksempler: tekst på video

Eks. tekst på video