Skilteguide
Københavns Universitets skilteprogram skal understøtte universitetets identitet og synlighed i byen samt gøre det lettere for brugerne at finde rundt på campusområderne.
KU Kommunikation (universitetets centrale kommunikationsafdeling) er ansvarlig for universitetets designprogram.
Campus Service inddrages ved nybyggeri og større bygningsrenoveringer.
Obligatorisk skiltesystem
Skilteprogrammet skal altid anvendes ved nybyggeri og ved renoveringer (for eksempel af en hel etage i en bygning), så det dermed efterhånden implementeres på hele universitetet.
Skiltetyper
Skilteprogrammet indeholder to typer skilte:
Indendørs skilte er som hovedregel papir-printskilte (op til A3-format). Som almindelig bruger har du normalt kun brug for disse. Du henter skabeloner til printskilte i KU-skabelonsystemet i Word (KU-fanen). Indendørs hovedorienteringsskilte mv. fremstilles dog som folieskilte.
På steder, hvor der stilles særlige krav til hygiejnen, kan der udføres stålskilte med graveret tekst, der fuges til væggen, for eksempel i dyrestalde.
Udendørs skilte kan opdeles i folieskilte og specialskilte og kræver involvering af en grafiker til at udarbejde layout til skiltene i henhold til denne skiltemanual.
Identitet udendørs
Al udendørs skiltning på Københavns Universitet bærer universitetets bomærke og universitetets navnetræk på dansk og engelsk. På ankomst- og oversigtsskilte angives desuden campusnavn på dansk og engelsk. Dette gælder også indendørs hovedorienteringsskilte.
Identitet indendørs
På indendørs hovedorienteringsskilte benyttes universitetets bomærke og universitetets navnetræk på dansk og engelsk. Indendørs skiltning på fakulteter og institutter bærer universitetets bomærke samt fakultets- eller institut-navnetræk.
Dansk og engelsk
Alle fakultets- og institutnavne samt betegnelser på væsentlige funktioner skal anføres på både dansk og engelsk på oversigtsskilte og ved enhedernes hovedindgange.
Ved enhver form for skiltning, ude som inde, bør det overvejes, om skiltet med fordel også kan have engelsk tekst.
Overdriv ikke!
Skiltningen bør generelt være begrænset. Den skal først og fremmest lede gæster på rette vej. Det er for eksempel ikke nødvendigt at skilte på bagindgange og andre, eventuelt aflåste, adgangsveje, som man ikke ønsker bliver benyttet.
Hjælp til større skilteopgaver
I skiltevejledningen findes informationer, som kan hjælpe i forbindelse med større skiltningsopgaver: Skilte trin for trin, Skilteordbog, Skiltekategorier, Skiltets opbygning og Skiltelayout.
Bestilling af skilte
Universitetets skilteprogram er ved at blive sendt i udbud. Kontakt Peter Runge i Campus Service, T: 29 17 74 97, peru@adm.ku.dk, hvis du har brug for at indkøbe skilte.
Campus Service
Peter Runge
T: 29 17 74 97
peru@adm.ku.dk
Campus Service skal inddrages ved skiltning i forbindelse med nybyggeri og større bygningsrenoveringer.
KU Kommunikation
Jens Fink-Jensen
(KU-ansvarlig for skilteprogrammet)
T: 353-23578
fink@adm.ku.dk
Skal kontaktes ved tvivlsspørgsmål i forbindelse med fx bygningsnavne, sprogbrug og udformning af skilte.