Logoplacering

I boksen til højre finder du diverse logofiler i CMYK, Pantone og RGB. Logofilerne indeholder både danske og engelske versioner af logo-opsætningen.

Logoplacering på publikationsforsider

Navnetrækket placeres altid i øverste venstre hjørne, mens bomærket placeres i højre side.

Bomærket er som udgangspunkt placeret i øverste højre hjørne, hvilket er defineret i de fleste af designguidens skabeloner til publikationsforsider. I nogle tilfælde kan bomærket og logostregen - som bomærkets nederste cirkel er fæstnet til - samlet flyttes længere ned på formatet.

Størrelse og placering af navnetræk, bomærke og logostreg er specifikt til de forskellige publikationsformater (M65, A5, A4, A3 og A0), og findes i download filen "KU_logo_placering.pdf" til højre.

Logostregen kan erstattes af et billedes overkant, hvis det går fra kant til kant, og hvis overkanten er markant og tydelig, især i området hvor den nederste logocirkel er forankret.


Logo-opsætningen på publikationer findes også i InDesign-skabelonerne.

Logoplacering til andre formål

Der findes tre muligheder for opsætning af logoet, hvor navnetrækket har en fast placering i forhold til bomærket. Varianterne bruges til andre formål end publikationsforsider.

Vandret opsætning med bomærke til venstre / til højre:

Lodret opsætning med navnetræk placeret under logostregen:
Outline-logo

Outline logo
På mørke baggrunde kan du med fordel benytte den såkaldte outline-udgave af logoet, som har en hvid kant om logocirklerne samt hvid logostreg og hvidt navnetræk. Hvis du benytter en gennemsigtig udgave af det hvide outline-logo, skal du sørge for, at det sker på en rolig eller så vidt muligt ensfarvet baggrund. Det kan eventuelt være i form af et foto i sort-hvid under et ensfarvet transparent farvelag.

Logo til web

Der er særlige regler for brug af logo i webdesign. Se vejledninger om Online.