Universitetsseglet

Seglet indeholder to årstal: 1479, hvor Københavns Universitet blev grundlagt under Christian 1., og 1537, hvor universitetet blev genindviet efter reformationen under Christian 3.

Det er, som i det oprindelige segl fra 1537, Christian 3., der iført hermelinskåbe er afbildet over det danske rigsvåben med de tre løver og ni hjerter. Han holder sceptret i højre hånd og rigsæblet i venstre. Seglet er tegnet i 2000 af Kontrapunkt.

Undtagelsesvis 'løsrevet' brug af universitetets segl 

Universitetets segl skal som udgangspunkt altid optræde som en integreret del af det det komplette KU-logo, der omfatter de tre logocirkler (hvor seglet udgør den øverste), navnetræk samt logostreg. I visse tilfælde kan seglet dog anvendes i beskåret form som dekorativt element. Desuden optræder seglet ubeskåret på visse profilprodukter (merchandise) som et dekorativt element sammen med navnetrækket “University of Copenhagen” (se længere nede på denne side).

PowerPoint-præsentationer

Udsnit af universitetets segl i en særlig 'outline'-variant bruges på titeldiasset i PowerPoint-præsentationer. Det komplette KU-logo er placeret i tekstboksen:

Titeldias med segl
PowerPoint-titeldias

KUnet- og ku.dk-'footer'

Udsnit af universitetets segl bruges som en del af 'footer'-designet på alle KU’s web.- og intranetsider. På websiderne er det komplette KU-logo placeret i toppen af siderne. På intranetsiderne optræder KU's komplette logo dog ikke, men er erstattet af navnet "KUnet":

Footer-design på KUnet

Footer-design på ku.dk-domænet

T-shirt

Universitetets segl bruges undtagelsesvist ubeskåret som et dekorativt element sammen med navnetrækket “University of Copenhagen” på en T-shirt i KU’s profilproduktsortiment. KU's komplette logo er placeret på en lille, udvendigt placeret label på T-shirten: